Vores bedste tips til pottetræning

Her er vores 14 bedste tips. Læs også vores andre dele om pottetræning for at få mere inspiration til hvordan og hvornår du vælger at starte.

Hvordan hjælper jeg mit barn med pottetræning?

1. Vælg et passende tidspunkt, der passer til din familie. Hvis det er en stressende periode af forskellige årsager, kan det være bedre at vente lidt. Hele familien skal være klar til pottetræningen.

2. Tro ikke, at det skal være en bestemt sæson af året. Vent ikke til sommer, hvis du ser tegn på, at dit barn er klar til at starte.

3. Sammenlign aldrig dit barn med andres børn. Vi er alle forskellige. Vurder succesen hos dit eget barn baseret på dets egne omstændigheder. Alle børn er forskellige, og derfor vil det også være individuelt, hvornår de er klar til at begynde at bruge toilettet. 

4. Lad gerne barnet vælge deres egen yndlingspotte fra My Carry Potty-kollektionen for at øge motivationen. Vores potter er designet til, at barnet kan værdsætte dem som deres egne ejendele.

5. Lad barnet vælge, hvor det vil være, når det skal bruge potten. Har du brug for det, midt i et spil eller en aktivitet, behøver I ikke gå så langt væk. Ved at have potten lige ved hånden sparer I tid og mindsker risikoen for uheld. Gør det hyggeligt for dit barn at sidde på potten. 

6. Prøv at etablere gode rutiner for pottetræningen. Hjælp barnet med at bruge potten om morgenen, før eller efter måltider, inden I går ud, og før barnets sengetid. Med My Carry Potty bliver pottetræning legende, og mange børn vil gerne prøve deres potte ofte, hvilket også fungerer fantastisk.

7. Lad personalet i børnehaven, familie og babysittere vide, at barnet pottetræner. Medbring altid barnets egen My Carry Potty og fortæl dem, hvordan I gør det, så I kan hjælpe hinanden, og barnet føler sig sikker på, at alle voksne kan hjælpe dem, når det er nødvendigt.

8. Giv altid barnet masser af ros. Ikke kun når det "lykkes", men for det arbejde de gør med at lære at bruge potten. Det er også vigtigt at rose og bekræfte, at barnet forsøger at sidde på potten. Der behøver ikke nødvendigvis at komme noget i potten for at betragte det som en succes. Afdramatiser de uheld, der kommer.

9. Lad dit barn bære sin potte rundt og hav den lige ved hånden. Det giver ekstra tryghed. Undgå om muligt situationer, hvor ventetid forårsager uheld. Om nødvendigt kan My Carry Potty lukkes med indholdet indeni og kan også bruges på steder uden mulighed for øjeblikkelig tømning.

10. Vær forberedt og hav altid ekstra bukser og undertøj med, når barnet er ude og vær forberedt på, at der kan være brug for noget ekstra undertøj. Vælger du at bruge vores lækre pottetræningsbukser, giver det barnet ekstra tryghed, da disse kan tåle mindre uheld og de er desuden designet med flotte matchende motiver til vores potter.

11. Lad barnet have tøj, der er nemt at tage af, når det har brug for det hurtigt, vælg f.eks. helst bukser med elastik i taljen.

12. Forsøg at reducere mængden af ​​drikkevarer i perioden før sengetid,

13. Prøv ikke at gå tilbage til at bruge ble, medmindre du virkelig føler, at du startede pottetræningen for tidligt. Skift mellem bleer og brug af potten skaber utryghed og fungerer mindre godt. Vælg derfor hellere pottetræningsbukser, der får barnet til at mærke, at det bliver vådt, hvis det tisser. Dette hjælper med at skabe forståelse for, hvad der sker, i modsætning til bleen, der ofte føles lige så behagelig, selv efter barnet har tisset.

14. Forvent, at der kan kræves lidt tålmodighed, men giv ikke op!

Held og lykke!

Læs mere om pottetræning og at stoppe med ble HER