Godt at tænke på

Undgå at starte pottetræning, hvis der samtidig sker andre store ændringer i barnets liv. Det er for eksempel ikke passende, hvis barnet er hjemme på grund af sygdom eller lige har været det. Vent lidt, hvis I for nylig har fået en ny tilføjelse til familien, er flyttet til et nyt hjem eller har oplevet andre ændringer i familiens situation. Det er vigtigt, at hele familien er klar til pottetræningen.

Start ikke pottetræning, bare fordi andre børn på samme alder gør det, men vær opmærksom på tegnene på, at dit barn er klar. Alle børn er forskellige, så der er ingen fastsat alder, der er den rigtige. Lad dig ikke påvirke af, hvad andre fortæller dig at gøre. Du kender dit barn bedst. Hvert barn er unikt, og derfor vil det variere, hvornår de er klar til at begynde at bruge potten. 

Undgå at blive skuffet over "uheld", selvom de kan ske på de mest ubelejlige tidspunkter. Lad ikke barnet se din skuffelse eller mærke, at du synes, det er besværligt. Vær forberedt på, at det kan kræve lidt ekstra tålmodighed. Opmuntr og ros barnet, men gør ikke et stort nummer ud af det, hvis det nogle gange ikke går godt.

Vent ikke på en bestemt sæson, men begynd pottetræning, når dit barn viser tegn på, at det er klar.

Undlad at skifte fra ble til bukseble, når du starter pottetræning, og undgå at skifte mellem undertøj og ble, da det forvirrer barnet og øger risikoen for fejltagelser. Brug i stedet pottetræningsbukser, hvis du ønsker ekstra sikkerhed i tilfælde af mindre uheld.

Kommuniker med dem, der passer dit barn, og sørg for, at de er klar over, hvordan du arbejder med barnets pottetræning, så de kan gøre det samme.

Sørg altid for, at dit barn har deres egen My Carry Potty med sig overalt, så potten er tæt på, når der er behov, og risikoen for "uheld" minimeres.

Potte eller toiletsæde - hvad skal jeg vælge?

Det er altid bedst at starte med en potte. Med My Carry Potty kan den altid være lige ved hånden, og barnet føler sig trygt. Når pottetræningen er afsluttet, og barnet kan klare sig lidt længere mellem toiletbesøgene, er det fint at skifte til et toiletsæde. Så kan du nemmere lade barnet vænne sig til det almindelige toilet.

Held og lykke!

Læs mere om, hvornår man skal begynde at pottetræne HER