Hvornår skal man begynde at pottetræne?

Hvornår holder børn op med at bruge ble?

Mange forældre spekulerer på, hvornår det er den rigtige alder at starte pottetræning. Det er almindeligt, at mange børn i dag først begynder pottetræning omkring 3-års alderen, men for de fleste børn er det også fint at starte meget tidligere, hvis det ønskes og passer ind i familiens situation. Tænk på fordelene ved at undgå udgifterne til bleer og reducere det ekstra affald!

Hvordan pottetræner man en 1-årig, 2-årig eller 3-årig?

Der er ingen bestemt alder eller tidspunkt for pottetræning, der passer til alle børn. Som forælder skal du holde øje med tegn på, at dit barn er klar til at begynde at bruge potte. Metoden vil stort set være den samme, uanset barnets alder. Den eneste forskel er normalt barnets mere avancerede sprogudvikling hos ældre børn. Men de tegn, du skal kigge efter, findes også hos yngre børn, der er klar til at starte. Vent ikke til sommermånederne, hvis barnet virker klar, men begynd uanset årstiden. Dit barn vil give dig tegn på, hvornår det er passende at starte, og på det rigtige tidspunkt kan pottetræning med en 1-årig, 2-årig eller 3-årig fungere lige så godt. Hold øje, når du ser barnet begynde at reagere på, at der er sket noget i bleen. I nogle tilfælde kan de fortælle dig, at de har lavet noget i bleen, eller du bemærker, at de går væk eller gemmer sig for at være lidt mere i fred. Når du ser disse tegn, er det det rigtige tidspunkt at begynde at pottetræne, uanset barnets alder.

Andre tegn på, at barnet er klar til at stoppe med bleen, kan være, at antallet af bleskift om dagen falder, og at bleen er tør om morgenen (afhængigt af, hvor sent barnet drak inden sengetid). Barnet udvikler også muskler, der gør, at det kan holde på tisset i længere tid end tidligere.

Når barnet er lidt ældre, vil du også bemærke, at det stopper sin aktivitet, når der sker noget i bleen. De kan gemme sig og vende tilbage senere for at fortælle dig, at det har lavet stort eller har en våd ble. Dette er et godt tidspunkt at lade barnet vælge deres egen My Carry Potty og skifte bleerne ud med undertøj!

Held og lykke!

Læs mere om pottetræning og vores prisvindende potte HER